Over dit project
Met de Tent Academy Awards toont TENT Rotterdam de ontwikkeling in de hedendaagse audiovisuele kunst. Voor de 2014 editie werd Inherent gevraagd om de gehele vormgeving van het evenement en de expositie te verzorgen. De tentoonstelling richt zich op de relatie tussen het publiek en kunst, en de brug die TENT als instituut vormt tussen de twee. 
Het ontwerp van de tentoonstelling benadrukt de driehoeksrelatie tussen de bezoeker, de kunst en de kunstinstelling. De hoge stoel verwijst naar de positie van 'scheidsrechter' die TENT met de TAA bekleedt. Echter neemt de bezoeker plaats in de stoel, met het praktische voordeel dat de audio visuele kunst ongestoord bekeken kan worden.
TENT Rotterdam / Concept ontwikkeling / Tentoonstellingsontwerp / Ontwerp stoelen / Bronze European Design Award 2015 - Exhibition Design / Productie stoelen door TENT (Roel Meelkop en team)
Opening van de TAA tentoonstelling
Foto's 1 en 2 door Aad Hoogendoorn, foto's 3 en 4 door Inherent - Studio for form.
Foto's door Janssen Adriaans.
Opbouw van de tentoonstelling
Productie tentoonstelling en stoelen door het productie team van TENT onder leiding van Roel Meelkop – super team!
TAA in Helsinki
Toen we het concept voor de tentoonstelling voorlegden, hadden we bestaande scheidsrechterstoelen op het oog – dat was voordat we de unieke kans kregen om de stoelen zelf te ontwerpen. Tot ons grote plezier is het concept in Finland doorgevoerd met bestaande stoelen, zelfs met een telraam.

Meer werk:

Back to Top