Over dit project
Society of the Query is een onderzoeksproject van het Institute of Network Cultures. De tweede conferentie, die onder dezelfde noemer georganiseerd werd in november 2013, ging over hoe de algoritmen achter 's werelds grootste zoekmachine het algemene wereldbeeld beïnvloedt en weinig beroep doet op het associatieve vermogen van mensen zelf. De briefing voor de vormgeving was open, met één randvoorwaarde, er moest impliciet naar Google verwezen worden. 
In het ontwerp is Society of the Query het lege-papiertje, de drager, het blanke canvas. De zoekbalk is een iconische verwijzing naar de start van het kennis verzamelen. De vormgeving start bij de vier herkenbare kleuren van Google, met als invalshoek dat deze primaire kleuren een beperkt kleurenpalet vormen totdat zij gemengd, uitgebreid en verfijnd worden. 
Uiteindelijk gaat de visuele taal over het vervangen van het 'google-kleurenpalet' voor een rijker en genuanceerder kleurenpalet. Daarin verwijzen we naar het ordenen en benoemen van kleuren, als analogie voor het systematiseren van de wereld waarin we leven en kennisproductie in het algemeen.
Institute of Network Cultures / Visuele identiteit / Concept ontwikkeling / Print communicatie / Digitale communicatie / Bronze European Design Award 2014 - Brand Implementation
Door de nieuwe kleuren uit een foto van een willekeurig straatbeeld te halen, speelt de vormgeving met het gegeven dat kennis – ondanks het digitale tijdperk waarin we leven – nog altijd ontleent wordt aan de tastbare wereld waarin we dagelijks leven.
Poster & Flyer
Programma
Om het google-palet te vervangen heeft elk onderdeel van de conferentie een kleurenstaal uit het 'alternatieve' kleurenpalet gekregen. Dit is bepaald door de kleuren op kleur te ordenen en deze vervolgens op chronologische volgorde aan het programma toe te kennen. Sprekers, moderators, teamleden, alternatieve zoekmachines en onderwerp-gerelateerde termen (tags) die in het programma aangehaald worden hebben hierdoor een eigen kleur gekregen. De kleurstalen dienen tevens als pagina verwijzing naar de biografie van de sprekers.
Conferentie

Meer werk:

Back to Top